tisdag 10 mars 2009

Mattes jobb



Igår var Smilla och jag med matte på jobbet igen.
Hon har ett urtrist jobb. Hon sitter bara i en massa möten hela dagarna eller skriver på sin dator. Hon får ingenting vettigt gjort alls, som att brottas, tugga tuggben eller springa i skogen.
Så efter en stund sa Smilla till henne och då gick vi ut i parken och fick springa runt lite. Så då blev nå't vettigt gjort igår i alla fall.

När vi kom hem hade Labrador Retriverklubbens tidning Labradoren kommit! Den är helt OK men det var alldeles för få bilder på bruna labbar i det här numret.
I en av artiklarna presenterades resultat från hundutställningar och det fanns masssor med konstiga förkortningar där. BH betyder Bästa Hane, BIR Bäst i klassen, SUCH Svensk utställningschampion och det är ju lätt att fatta.
Men förkortningen BIM betyder Bäst i motsatt kön. Vad är det? Är det tikar som smygtävlar i hane-klassen? Är det hanar som inte ställer upp på att vara hanar? Är det extra butchiga tikar? Om jag ska tävla tänker jag INTE ställa upp i BIM-klassen i alla fall...

1 kommentar:

  1. BIR betyder Bäst I Rasen och BIM betyder Bäst I Motsatt kön. BIR kan också tiken vinna men det delas ju bara ut ett/utställn. Är det tiken som ansess bäst den dagen får hon BIR och hanen BIM. Är hanen bäst den dagen så är det hanen som får BIR. Var det en bra förklaring eller var det svårt och förstå? Du är ju inte så gammal ännu, Hobbe.

    SvaraRadera