fredag 10 juli 2009

Skåne del 3

Husse gillar litteratur – det gör jag också fast på ett annat sätt än husse. Husse läser dem, jag tuggar och river sönder dem. Husse är faktiskt lite av en bokmal. Sist han var på Österlen så ville han besöka Fritiof Nilsson Piraten-muséet men det var stängt så dit skulle han minsann åka denna gång. Så vi packade in oss i bilen och sedan bar det i väg till Vollsjö, världsmetropolen där Piraten föddes och växte upp och som han skildrar i sina historier.
På museet möttes vi av två riktiga gentlemen som tillhörde Piratensällskapet och de visade oss tillrätta och sedan övertalade de husse att bli medlem i deras sällskap och det blev han… (Nördvarning!)


Husse kunde inte få nog så han gick igenom utställningen mycket, mycket noga. Vi andra kroknade och gick ut och satte oss i parken utanför huset.

Nästa dag var det om möjligt ännu varmare än det varit dagen innan så vi åkte ner till Simrishamn där det finns en badstrand för hundar. Vi badade och simhämtade dummies tills vi var helt slut. Det roliga vara att det fanns en massa andra hundar där också som vi kunde busa med. Det är jättefint där ute på gården men det kan bli lite ensamt där ute på vischan. Äntligen fick vi alltså lite socialt umgänge.





Efter den heldagen åkte vi hem till gården och najsade...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar