söndag 11 juli 2010

Sista dagarna...



... i Skåne blev intensiva. Vi åkte till Lund i torsdags. Och naturligtvis måste husse visa Smilla och mig universitet när vi var där. "Här, mina små vänner, har ni kunskapens borg", sade husse med högtidlig röst. (Han börjar mer och mer låta som Fritjof Nilsson Piraten. Det är nog dags för oss att åka hem till Stockholm nu innan det är försent.)





Sedan tog vi en lång men härlig promenad runt staden och hamnade slutligen på "The Old Bull", en pub som ägs av David Perry, en kompis till husse. Han var hur trevlig som helst. Det första han gjorde var att fixa dricka åt Smilla och mig. Och inte nog med det... han känner killarna i Rolling Stones. Wow!


Sedan åkte vi hem till Jan-Åke och hans familj. De har flyttat in i en sprillans ny lägenhet i Lund som var otroligt fräsch. De bjöd på mat och väldigt trevligt sällskap.



Deras lilla dotter, Alexandra, är nog en av de tuffaste små tjejer vi träffat för hon var inte ett dugg rädd för Smilla eller mig. Hon följde efter oss överallt och ville klappa och dra oss i pälsen. Hon var med nästan hela kvällen men orkade inte till slut utan kroknade så mamma, Jenny, fick lägga henne i hennes säng. Visst är hon bedårande!



Dagen efter så steg vi upp tidigt och åkte till Gammelmatte i Skurup. Smilla och jag skulle få vara hos henne hela dagen eftersom husse och matte skulle åka till Köpenhamn. De åkte direkt till Louisiana för att se en fantastisk utställning som heter "Warhol after Munch". Warhol har tagit två av Munchs litografier och lekt med dem så att de blivit två helt nya verk. Mycket bra och intressant! Två olika konstnärsgenerationer som möts i samma verk. Imponerande och mycket intressant!



En av litografierna var ett självporträtt som Munch gjort på sig själv från detta fotografi. Tänker er Warhols klassiska och färgstarka porträtt av Marilyn Monroe fast denna gång gjort på Munchs självporträtt i flera olika versioner.



Här har ni en bild tagen i smyg på en del av utställningen. Dock inte den med Munch-porträtten.




Efter att husse och matte sett utställningen fikade de som de brukar ute i museets trädgård. Det var oerhört varmt men mycket vackert.




När de sett allt på Louisiana åkte de till Köpenhamn. Staden kryllade av turister...




I stan pågick jazzfestivalen för fullt. Så det var fullt ös i stan. Turister, jazz och en tropisk hetta i en salig blandning. Husse och matte kände ganska snart att de behövde en kall öl.




Sagt och gjort. De satte sig på en uteservering och drack en kall öl och njöt av att det var sommar och att de var i Köpenhamn. Men...



... de hade middagsgäster så de åkte hemåt ganska snart. De plockade upp oss hos Gammelmatte som tagit väl hand om oss (Tusen tack, Birgitta!) och så åkte vi hem för att förbereda middagen. Det var nämligen så att självaste Mästerkocken Anders och hans fru Lena och vår idol Notis skulle komma på middag. Sånt måste förberedas. Till Mästerkocken kan man inte servera vad som helst.



Han såg lite skeptisk ut när husse grillade så han kom med lite goda tips i förbifarten. Han hade nog helst velat stå vid grillen själv men han höll i sig i skinnet och lät husse hållas.


Lena bara lutade sig tillbak och njöt av livet.


Husse snackade lite med Notis också och passade på att tacka för senast.



Det här var sista kvällen på Österlen. Vår vistelse på Österlen började hemma hos Notis och slutade lämpligt nog tillsammans med Notis, hans husse och matte. Dagen efter åkte vi hem och det kändes OK eftersom vi kommer tillbaka till Österlen vecka 35 och då ska vi bo i Notis hus. Den veckan kommer vi att bl.a. träna rallylydnad tillsammans med Pamela och gänget vilket vi ser fram emot. Efter det här inlägget kommer ni få se bilder från vår "rallylydnadsträff" som vi hade i onsdags i Skurup, hemma hos Gamelmatte. Missa inte det! Så imorgon börjar vi vår story om hur Smilla och Hobbe började träna rallylydnad. Fortsättning följer alltså.

1 kommentar:

  1. Fortsättning följer??!! Nu blir det sådär oliiiidligt spännande igen!!

    SvaraRadera