måndag 12 juli 2010

Rallylydnad, del 1



I onsdags var vi i Skurup och fick en introduktion i rallylydnad av Pamela. Rallylydnad går ut på att man går en bana tillsammans med sin hund. Banan har ett antal olika stationer och vid varje station ska man göra något tillsammans med sin hund och naturligtvis skall det ske snabbt och med stor precision.


Efter att vi fikat tillsamman med Brigitta och Evelyn så gav Pamela oss en mycket pedagogisk och bra genomgång av hur det går till. Det märks att hon är en van instruktör för hon hade ett enormt tålamod med oss.

.

Kolla in Hobbes koncentration! Det här är en kille som är redo att göra vad som helst för korvbiten som husse håller i sin hand.



Sedan var det min och Smillas tur. Det var jättesvårt att hålla reda på vad man skulle göra, kopplet, var man skulle hålla sina händer och Smilla. Det är faktiskt inte så konstigt tycker jag att Birgitta brukar skälla på skyltarna. Jag börjar förstå henne. Man blir helt klart lite förvirrad i och med att allt ska gå så snabbt.



Men Pamela hade mycket tålamod med oss. Hon repeterade lugnt och sansat tills vi hade fattat ordentligt. Du är en ängel, Pamela!



Smilla älskade rallydnaden. Hon är en jättesmart liten tjej och har länge längtat efter en både fysisk och intellektuell utmaning och det fick hon nu.



Och Pamela hade tålamod hela tiden och visade om och om igen när vi gjorde fel.



Kolla vad koncentrerad Smilla är!



Jag måste säga att jag är imponerad över hur fort hon lärde sig vad det hela gick ut på.



Medan jag jobbade med Smilla så fick Hobbe vänta med tjejerna på Birgittas uteplats. Han stod och höll koll på hur mycket korv Smilla fick.



Det var inte bara Pamela som gav oss instruktioner. Även Kimba undervisade oss. Första delen var nu klar. Nu hade vi gått igenom alla de olika stationerna och vad man skulle göra vid dem. Nu var det dags att förbereda en bana. Och hur det gick får ni veta imorgon.

2 kommentarer:

  1. Så trevligt det ser ut! Ni ser hemma ut på rallylydnadsbanan! Hahaha, ja om man ska träna Waterflyarna måste man vara tålmodig och pedagogisk, Pamela är en klippa.

    SvaraRadera
  2. Måste säga att ni var verkligen duktiga för att vara första gången. Ni gick lite vilse, men det gör Birgitta än, haha! Så himla skoj o se vilken skillnad det är på alla hundar o försöka komma fram till olika sätt att träna var o en! Träna på så ska det bli Så spännande o se er v 35!

    SvaraRadera