tisdag 12 januari 2010

Vi har landat i Skåne!



När vi åkte hemmifrån var det 20 minusgrader. När vi steg ur bilen i Sandhammaren efter en låååång bilfärd så var det 0 grader. 20 graders skillnad. Skönt tyckte vi som frysit i flera veckor. I går tog vi oss en biltur och kollade in omgivningarna. Visst är det vackert! Som ni kan se är det snö här också men här är det lagom mycket. Man kan fortfarande rulla sig i snö men man behöver inte lyfta på benen så högt när man ska gå en promenad.



Huset vi bor i ligger ett stenkast från havet. Dagen efter vi anlände åkte vi ner till havet bara för att, som husse och matte uttryckter det: andas frisk havsluft. Skåne är vackert vinter som sommar.



Smilla och jag hade inte tid att beundra vyerna. Eftersom vi åkt bil hela dagen innan så hade vi en hel lekdag att ta igen. Vi sprang så fort att vi nästan tappade andan där på stranden.




Tänk att man lämnar spår i sanden även när det är vinter! Det blåste en hel del där på stranden. Efter strandpromenaden åkte vi till Ystad för att besöka mattes favorit DVD-affär. Hon kom ut med en kasse... När vi kom hem så såg matte att Smilla och jag hade pälsen full av sand. Matte fick jobba länge för att få bort all sand som letat sig in i pälsen när det blåste.



Hav så långt ögat når. Frisk luft. Skåne. Härligt!

2 kommentarer:

  1. HÄRLIGT!!! Min matte har inte fattat att man kan åka till stranden även vintertid...
    Så, blir det någon släkt-träff???
    Matte kan till helgen om det skulle passa?

    SvaraRadera
  2. Visst är Skåne fint! Det är ju förståss det där med blåsten, den är jobbig emellanåt.

    Släktträff!? Jajamen.

    SvaraRadera