onsdag 11 augusti 2010

Hårdträning pågår!


Nu ligger vi i hårdträning inför den 29/8 då vi ska träffa proffsgänget och träna rallylydnad tillsammans i Hannas. Smilla fick börja i dag. Hobbe satt i vardagsrummet och tittade ut genom fönstret och undrade varför i allsindar han inte fick vara med. Smilla var som vanligt på bettet.


Hon lyssnade och försökte gör matte tillviljes så mycket att hon nästan slog knut på sig själv. Eller var det för att matte hade en bit levergodis i handen...?



Smilla är så himla snabb och nu när hon börjar haja vad det handlar om så är hon ännu snabbare. Ibland ligger hon före matte.


Och matte fick träna lika mycket hon. Inte behöver man jogga när det ska dansas runt labbar i trädgården!


Smilla försökte sno godiset. Hm...


Så gick vi slalom mellan krukor och hinkar.


Och när vi kom i mål var hon så lycklig. Här får matte en mål-puss.


Sedan var det herr Hobbes tur. Han är verkligen en helt annan sort. Det går mycket långsammare med honom. Han sitter och tittar runt omkring sig. Kollar på matte en stund efter att hon kallat på uppmärksamhet precis som att han tänker: "Jaha, du vill att jag ska hänga på? "



Men när man väl kommer igång så är han jätteduktig. Lugn och följsam. Inga extra rörelser här inte!


Man får väääänta in honom när han ska gå runt. Han har verkligen inte bråttom.



Ibland drar han benen efter sig... Eller är det matte som är otydlig?



Och så var det dags för slalom. Det gick hur bra som helst.



Kolla vad duktig han är!


Och så brottades vi lite när vi kom i mål. Det är kul att vi nu kommit igång med att träna ordentligt. Både Smilla och Hobbe gör framsteg hela tiden. Får se vad rallyfröken, Pamela, säger när vi visar henne vad vi lärt oss. Hoppas hon blir nöjd!

4 kommentarer:

  1. Det ser så trevligt ut och så fiffiga ni är med krukor och hinkar! Pamela blir säkert nöjd.

    SvaraRadera
  2. Jag blir så nöjd så nöjd så av att bara se dessa bilder att ni tränar o ligger i!! :) Jättekul att ni e så engagerade!! :D Bilderna var verkligen jättefina o det ser superbra ut men jag såg 2 småsmå "fel" eller saker som kan göras liite bättre, Det e när ni ska sätta hundarna framför er så såg jag att Katariina tog fram höger benet - inget fel i det men det blir ännu enklare om man försöker få fram vänsterbenet i stället så hunden måste "runda" det benet för då får man oftast ett rakare sitt o man gör det enklare för hunden - speciellt Hobbe som e lite långsammare. Det andra var att när man har ligg eller sitt o gå runt så börja m att runda huvudet o gå runt om svansen sist - tvärtom som bilden visade! Men då e jag lite petig! Jobba på!! Ska verkligen bli skoj o ses o se alla era framsteg!

    SvaraRadera
  3. Tack för konstruktiva kommentarer. Matte behöver lite hjälp då och då, å ja e inte långsam! Jag spanar bara in hur hon egentligen har tänkt sig det hela...

    SvaraRadera
  4. Hacka nu inte på Hobbe för att han måste fundera innan han gör grejerna, eller att han måste fundera under tiden han gör momenten... (Pelle är heller ingen speedy nämligen, ligger det i släkten?)! Hobbe kanske behöver en annan belöning som triggar honom mer?

    SvaraRadera