torsdag 3 juni 2010

Vår lilla kämpe



Från det att vi skrev det förra inlägget så har Smilla kämpat för sitt liv - och vunnit. Magsjukan hon fick visade sig vara en bakterie som angrep slemhinnan i tarmen och orsakade blodförgiftning. Hon har gått igenom allt från att hjärtat stannat till att blodet saknat röda blodkroppar. Men natten mellan tisdag och onsdag vände allt och antibiotikan började verka på allvar. Hjärtat slår nu stabilt men hennes röda blodkroppar är "sköra", d.v.s. de litar inte riktigt på de röda blodkropparna som hon fått via blodplasman.



Vi var och hälsade på henne i dag och då var hon jättepigg men tunn. Alla hennes stor och biffiga lårmuskler är borta vilket gör att man förstår vilken enorm fajt hennes kropp gått igenom. Veterinären är helt övertygad om att faran är över men hon betonar att Smilla har en lång rehabilitering framför sig.
Så här fort kan det gå och allt förändras över en natt. Ta ALDRIG varandra förgivet! Husse, matte och Hobbe är så fruktansvärt lättade över att Smilla är på bättringsväg. Tack gode Gud för alla duktig veterinärer som inte ger sig och som satsar allt för att rädda en sån här liten härlig tjej!

2 kommentarer:

  1. Välkommen tillbaka Smilla!! Du gjorde oss så oroliga. Vi vet ju att du alltid har varit en stark hund men även den starkaste kan bli omkullslagen av fula bakterier. Än en gång, välkommen tillbaka, Smilla!

    SvaraRadera
  2. Oj vad vi har tänkt på er och Smilla!!! Det gläder mig att höra att Smilla är på bättringsvägen, jag fortsätter dock att hålla mina tummar ett tag till.
    Ta hand om er allihopa och många kramar till er!

    SvaraRadera