lördag 26 juni 2010

Midsommar hemma hos Notis



Får jag lov att presentera Herr Notis. Han är 15 år, inne på sitt sextonde år och han var värd för det midsommarfirande vi var på igår i Hannas.



Det här är hans husse Anders som var snapschef under sillunchen. Husse och matte fick bland några andra sorter prova en snaps som hette "The Black Death". Dom överlevde lyckligtvis...



Här ser ni Notis matte, Lena och farbror Jörgen.




Notis kollar in om vi har stänkt in hans revir eller inte och Smilla kollar in Notis.




Matte tyckte Notis var jättemysig. "Ååååå, en sån här liten skrutthund skulle jag också vilja ha", sa matte. "Hmmmm...", sa Smilla och jag. "Vi vill också sitta i mattes knä och bli kliade och pussade på. Här behövs inga skrutthundar! Vi ställer gärna upp och sitter i knät."




Anders och Lena hade en fantastisk hundtomt. Den hade ordentligt Gunnebostängsel så vi kunde springa lösa hela dagen utan att matte och husse behövde hålla kolla på oss. Vi hade buskul!




Sedan var det cocktaildags i solen innan middagen.




En Glada cirkulerade över gården medan det sippades på cocktails. Smilla och jag höll ögonen på den så att den inte skulle dyka ner och sno Notis. Den var läskig - och den såg hungrig ut.




Husse och Notis passade på att mysa lite under tiden vi grillade.




Husse Anders, som förvandlades till kvällens mästerkock, hade fixat entrecoter från Nebraska som han marinerat och grillade.




Mästerkocken in action. Han lade på brödet i slutet så att det skulle värmas upp. Det intogs sedan med italiensk olivolja gjord på oliver som Anders hade varit med och skördat och pressat. Fantastiskt gott!



Middagen var helt enkelt formidabel. Grillad entrecote med potatissallad och en mangochutney utan dess like med rött vin till. Jag säger bara en sak: Fantastiskt! Bra jobbat Mästerkocken!




Jörgen var oerhört nöjd med maten och livet han också.



Hobbe och Smilla med husse och matte hade väldigt, väldigt trevligt. Tack Notis, Anders och Lena för en oerhört trevlig midsommarafton och för den fantastiska maten och sällskapet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar