fredag 18 september 2009

Laja med kusinerna



I morse var vi ute i skogen tillsammans med våra kusiner Hanna och Ava. Hanna är en schäfer och Ava är en Irländsk vattenspaniel. Det är alltid så roligt när vi träffas och är ut i skogen. Då jagar vi varandra, badar i alla diken och pölar, spårar och kollar in spillningar från diverse vilda djur. Till och med Tant Jackie hängde på och badade i pölarna.



Hanna är en typisk vallhund, hon skall hela tiden valla in oss andra. Dessutom så är hon otroligt snabb och spänstig. När Smilla och jag ska försöka sno hennes pinne så har vi inte en chans. Hon bara tar några spänstiga språng framåt och så ligger hon flera meter före oss. Man blir ju helt slut när man ska försöka komma ikapp henne.



Ava är coolare, hon lunkar fram med bestämda steg och försöker någon av oss ta hennes pinne så morrar hon lite tyst och då är det bara att backa - direkt.



Efter promenaden när vi jobbat och varit duktiga så fick vi godisar av mattes syrra. Hon är helt ok. Tant Jackie fick också en godis även fast hon inte jobbat lika hårt som vi andra men de tycker vi är ok. Matte håller henne kopplad i skogen för hon hör så illa. Hon hör inte när man kallar på henne. Det brukar Smilla och jag reta henne för. Vi smyger fram till henne och så skäller vi till och då storknar hon nästan. Husse brukar skälla på oss när vi gör så men vi kan inte låta bli, det är ju så himla kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar