måndag 22 februari 2010

- 25 grader!



I morse när vi vaknade var det -25 grader! Kolla in bildbeviset! Det var så kallt att Smilla inte ville gå ut på tomten och kissa.





Igår slet husse hela dagen med att skotta både på taket på garaget och utanför huset. Han hade träningsvärk när han steg upp i morse. Tunnis!, skrek vi i korus. "Jag är faktiskt jurist och inte kroppsarbetare", försvarade sig husse. Ja, ja, ja, sa vi och fnissade åt honom. Men han är faktiskt en jätteduktig jurist... som får träningsvärk av att skotta snö... Finss, fniss, fniss.





Sådana här snövallar har vi överallt runt hela huset nu. Det känns som att vi lever i skyttegravar.




Men det gör ingenting för det är jätteroligt att smyga på varandra sedan hoppa fram runt kröken och brotta ner varandra.


När vi skulle gå ut på morgonpromenad i morse fick matte klä på sig massor av kläder för att inte frysa ihjäl. Hon ser ut som en "michelin-gubbe". Vi behövde minsann inte klä på oss en massa kläder. Smilla frös dock lite om tassarna när vi gått en bit så vi var inte ute speciellt länge. Vi ville hem alla tre för att mysa inomhus i värmen istället med en kopp te i handen. Gärna en kopp Indian spice... och några nybakade scoones med lemon curd... och sedan en tupplur på det...


Det är bra häftigt med så mycket snö. Här ser ni en bild på mig i morgonljuset. Livet är bra nice!

2 kommentarer:

  1. OJ vad kallt ni har det!!! Här har vi bara mellan 2 och 5 minus grader.
    Vi har lite längtan efter våren nu, lite snödroppar och fågelkvitter hade inte varit dumt!
    Ha det gott i kylan, och kramas ofta så ni inte förfryser er!

    SvaraRadera
  2. Mmm, jag undrar om det inte är någon förändring på gång. Det finns blommande vintergäck i min rabatt, längst in till husväggen. Det kan ju va´nått!

    SvaraRadera