lördag 18 september 2010

Nu är det höst!


Nu är det verkligen höst. Vi tog en riktigt lång promenad i skogen i morse. Löven har börjat bli gula och luften är hög, lite kylig och klar. Skönt tycker vi för nu är alla myggor borta. Nu kan man verkligen njuta av skogen utan att behöva slåss med myggorna hela tiden.


Hobbe tycker livet är toppen när han får vara ute i skogen riktigt länge. Han flyger över stockar och stenar...



...och hittar massor av bra pinnar han kan kånka på.



Och stajla med.



Smilla försökte sno pinnen men det gick inte. Hobbe höll i den allt vad han orkade.


Det här är Sörmland... Barrskog så långt ögat når. Inte konstigt att vi flyr till Skånes öppna landskap ibland...



Matte tog en massa höstbilder som hon ska ha till sin jobb-blogg. Men varje gång hon lade sig ner på mage för att ta lite närbilder på svampar å sånt så var det en labbe framme som skulle sniffa lite på objektivet eller på svamparna för att sedan ta ett steg åt sida så att svamparna krossades totalt. Matte bara suckade. Den här bilden hann hon ta innan Hobbe satte sig på svampen.



Sedan jagade vi iväg två canadagäss som vilade en stund på en stenhäll innan de skulle fortsätta sin flykt till varmare breddgrader. Labbarna tyckte det var jättekul när de flaxade iväg.



Och så passade de på att bada lite också. De åkte på en dusch när vi kom hem.



Här är de stackars förskräckta gässen. Undra om de kom iväg och om de hann samla sig så pass så att de hittade rätt riktning? Tänk om de hamnar norrut nu istället för söderut!?

2 kommentarer:

  1. Å så många träd ni har att kissa på!!! Pelle hade blivit helt slut! Hihi, hade varit intressant att få en "efter"bild på svampen...

    SvaraRadera
  2. Om vi hade haft sådan skog att vandra i så hade vi aldrig rymt till Skåne. Oj, så många träd och många fina svampar.

    SvaraRadera