måndag 26 april 2010

Tant Jackie är i hundhimmelen



Tant Jackie, vår nanny och husse å mattes andra hund i ordningen, har farit till hundhimmelen idag.
Hon blev över sexton år gammal och matte har berättat hur de räddade henne ifrån en galen barnfamilj i Upplands-Väsby som inte kunde ha henne kvar. Så hon kom till vår familj när hon bara var ett år gammal och blev bästa kompis med Fanny som var husses och mattes första hund och som for till hundhimmelen för tre år sedan.
För Smilla och mig blev hon en jättebra nanny och lärde oss allt om respekt för äldre hundar, att man måste sitta ner innan man får sin mat och hur man skäller så hotfullt som möjligt när det går förbi någon utanför huset. Och allt annat förståss...
Jackie var en Bayersk viltspårhund och hade en oslagbar nos. Husse har berättat hur hon jagade sorkar där de bodde förut och hur hon brukade käka upp alla sorkar hon fångade! Yack!
När man blir så gammal som sexton år är det bara naturligt att man både hör och ser lite illa. Men sin värdighet som familjens Grand Old Lady förlorade hon aldrig.

Vi saknar Jackie så otroligt mycket allihop. Det känns jättetomt att inte ha henne liggandes i soffan eller att hon inte kommer och buffar på husse när hon vill bli klappad.
Men när vi tänker på hur hon tokleker med Fanny uppe i hundhimmelen nu så känns det lite lättare.

5 kommentarer:

  1. Vila I Frid Jackie.
    Alltid tragiskt att få ta bort sina djur men så härligt att få ha sin hund så länge som 16 år, det e inte vanligt. Tänker på er.

    SvaraRadera
  2. Sköt om er och resten av flocken. Vi tänker på er!! Quintus har också fått lära sig ett och annat av Grand old Lady. Kramar Tommy och Maria

    SvaraRadera
  3. Det finns många som Tant Jackie kan leka med där på regnbågen, hon får det bra där.
    Ta hand om er!
    Tröst-kramen från Peter, Anna och Pelle!

    SvaraRadera
  4. Katterna Sture och Victor28 april 2010 kl. 11:16

    det är alltid jobbigt när någon man alltid har känt inte finns mer. Men löm inte bort allt roligt som hon har lärt er och alla busiga stunder som ni har haft med henne.

    SvaraRadera